Ons Team

De samenstelling van ons team is in 2022-2023 als volgt:

Groep 1/2 A: Nienke Schraa & Marianne Eikema
Groep 1/2 B: Marja Heuts & Annemieke Lammertink 
Groep 3/4 A: Brigit Fielmich 
Groep 3/4 B: Marleen Jellema & Eline te Boekhorst   
Groep 5/6A: Meta Mak & Patty Schröder-Boon 
Groep 5/6B: Sytske van der Kroon
Groep 7: Edine Oosterhof & Marianne Joles
Groep 8: Linda van Bokhorst & Edine Oosterhof
Groep 9 A:  Patty Schröder-Boon  & Judith Dogger
Groep 9 B: Karin Sontrop  

Leerkrachtondersteuners: Lotte Dorresteijn, Jorn Brouwer, Eline te Boekhorst, Bas van der Nat en Neeltje Knaap
RT: Monique Lelijveld
Gymleerkracht: Ronald Koning 
Intern begeleider: Valerie Huinck 
Schoolleider: Anke van Buuren
Clusterdirecteur: Gaby de Jongh
Management assistent: Jiska Peper

Teamfoto 2022-2023Hieronder stellen de teamleden zich -in alfabetische volgorde- voor, aan de hand van hun talenten en favoriete kinderboek.

Anke van Buuren - Jellema

Schoolleider  

Talent: 

Ik ben een 'sterkte-architect' en zie makkelijk de unieke talenten van mensen, ik ben een teamspeler en werk graag samen. Ik ben graag in verbinding en maak graag écht contact. Ik ervoer de corona-tijd daarom als een uitdaging. Ik geniet er enorm van om de kinderen en leerkrachten in hun kracht te zien op school en draag daar graag aan bij.


Annemieke Lammertink

Leerkracht groep 1/2b

Mijn talent is creativiteit, muziek, coachen en in gesprek gaan met kinderen.

Mijn lievelingsboek is 'De fantastische meneer Vos' omdat hij zo fantastisch slim en grappig is. Hij woont op een heuvel en hij is geniaal genoeg om te zorgen, dat er elke dag kalkoenen, kuikens, ganzen op zijn gezinstafel staan. Tot groot ongenoegen van zijn aartsvijanden, die boeren in het dal die hem met geweren, schoppen en ingewikkelde vangplannen te lijf gaan. Maarrrrr........ de fantastische meneer Vos weet met zijn werkzame brein nieuwe , fantastische tegenzetten uit te broeden........ En ze weten het te overleven en leven nog lang en gelukkig.


Bas van der Nat

Leerkrachtondersteuner

Talent: kansengever.
Favoriete kinderboek: Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl. Dit boek heb ik als kind enorm vaak gelezen en voorgelezen gekregen en vind ik fantastisch!

 

Brigit Fielmich

Leerkracht groep 3/4A

Mijn lievelingsboek is ´De mooiste vis van de zee´ van Marcus Pfister. Waarom? Het boek gaat over vriendschap en aardig zijn voor elkaar. Daarnaast over samen delen: als je samen deelt, wordt alles leuker. Dat vind ik een mooie boodschap uit dit boek!

Mijn talent is het talent van de meetrekker en mooimaker. De meetrekker enthousiasmeert andere met ideeën en neemt hen daar in mee. Ik vind het leuk om van allerlei dingen te bedenken en deze uit te voeren, samen met andere. De mooimaker maakt alles graag mooier. Dit komt eigenlijk ook terug in mijn lievelingsboek: de vis Regenboog maakt andere mooier met zijn ´glitterschubben´ en enthousiasmeert andere om hierin mee te doen.

 

Edine Oosterhof

Leerkracht groep 7

Talent: Ik hou van organiseren en vind het mooi om te zien wanneer iets goed verloopt dankzij mijn organisatietalent.
Favoriete kinderboek:  Alaska van Anna Woltz. Anna Woltz weet in kinderboeken een fantastische combinatie te vinden tussen heel erg aansprekend voor kinderen én literaire kwaliteit. Bij haar boek Alaska raak ik zelfs na de 10e keer lezen nog ontroerd.


Eline te Boekhorst

Leerkracht groep 3/4b en ondersteuner

Talent: samenbrenger, groeimotor, bruggenbouwer
Favoriete kinderboek: Lampje van Annet Schaap. Lampje gaat vooral over mensen nemen zoals ze zijn, maar ook over liefde, vriendschap, hoop en teleurstelling. Een magisch verhaal dat mij heeft laten huilen van blijdschap en verdriet. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, bang dat het verhaal zonder mij door zou gaan als ik het zou wegleggen.Jiska Peper 


Managementassistent 

Talent: kennisspons, sfeervoeler
Favoriete kinderboek: Het fort van Sjako van Karel Eykman. Het speelt zich af in de Gouden Eeuw en je beleeft het verhaal door de ogen van een bendeleider (Sjako) die rijke mensen besteelt om zijn arme vrienden te helpen. Ook het dorp Bunnik komt erin voor! Een enorm spannend verhaal met een luguber einde.Jorn Brouwer

Leerkrachtondersteuner 

Talent: trouwe vriend, positivo, samenbrenger

Favoriete kinderboek: “Lang leve de koningin” (Esmé Lammers). Dit boek gaat over Sara, die het moeilijk heeft op school. Maar dan ontdekt ze het schaakspel! In haar fantasiewereld maakt ze van alles mee met de schaakstukken. Het boek gaat ook over familie en hoe schaken mensen samen kan brengen. Door schaakles te geven heb ik ontdekt hoe waardevol het is om met kinderen te werken, waardoor ik het onderwijs in ben gerold. Daarom is dit boek - en schaken in het algemeen - belangrijk voor me en lees ik er graag uit voor.Judith Dogger 

Leerkracht groep 9a

Talent: doorzetter en bezige bij 
Favoriete kinderboek: 
Matilda van Roald Dahl. Matilda een ‘briljant’ meisje groeit op in een gezin dat niet dezelfde interesses heeft als Matilda. Sterker nog, Matilda wordt door haar leergierige gedrag als een lastpak gezien. Matilda bedenkt slimme straffen om zich te verweren. Ook op school maakt het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk het haar lastig. Matilda merkt daar dat ze over hele bijzondere gaven beschikt en daar maakt ze goed gebruik van.Karin Sontrop

Leerkracht groep 9B

Talent: positivo

Favoriete kinderboek: Mijn lievelingsboek is de GVR en andere boeken van Roald Dahl. Ze zijn grappig geschreven. Daarnaast vind ik de boeken van Tosca Menten heel erg leuk er zitten veel taal grapjes in net als bij de boeken van R. Dahl.  

 

Linda van Bokhorst

Leerkracht groep 8

Talent: Doorzetter en positivo. Ik zal niet snel denken dat iets onmogelijk is en probeer altijd het positieve aan iets te zien. Als ik ergens voor ga… zal ik niet snel opgeven.

Favoriete kinderboek: De GVR van Roald Dahl maar ook de hele serie van Harry Potter heb ik in mijn kast staan :-)

 

Lotte Dorresteijn

Leerkrachtondersteuner onder- en middenbouw

Talent: Creatieve maker 
Favoriete kinderboek: Achtstegroepers huilen niet.

 

Marianne Eikema

Leerkracht groep 1/2A

Talent: Sfeervoeler en ideeënfontein  

Favoriete kinderboek: Willem en dikke Teun van Jacques Vriens. 

Een geweldig boek om voor te lezen aan kleuters. Het boek gaat onder andere over vriendschap, naar school gaan, voor je zelf opkomen, allemaal thema's waarin een kleuter zich makkelijk kan herkennen. Willem heeft ook een geheimpje, die alleen Willem weet en alle kindjes in de klas....  

 

Marianne Joles

Leerkracht groep 7

Talent: 

Ik ben een bezige bij. Ik ben graag met zinvolle activiteiten bezig en wil ‘s avonds het gevoel hebben dat ik iets heb bereikt. Dat doe ik door heel veel te ondernemen op een dag. Soms vergeet ik daarbij te ontspannen, want er is altijd nog wel iets dat ik kan doen.. 

Ik hou ervan om mensen met elkaar te verbinden. Als er conflicten zijn probeer ik een brug te bouwen. Daarnaast ben ik een planmaker omdat ik heel graag het doel voor ogen houd. Een overleg kan mij niet efficiënt genoeg en ik werk graag to-do lijstjes af.

Een talent waar ik mij wat dubbel over voel is de foutenspeurneus. Ik merk fouten en problemen snel op en kan het vaak niet laten een fout te verbeteren. Ik ben een echte perfectionist. 

Favoriete kinderboek: Dat zijn er heel veel. Ik ben dol op kinderboeken en ik kan genieten van moeilijke woorden en woordgrapjes. All time favourite: Harry Potter. Meegesleurd worden in een fantasiewereld die je voorstellingsvermogen aanwakkert.

 

Marja Heuts

Leerkracht groep 1/2B Talent: Doorzetter en mooimaker Favoriete kinderboek: De GVR van Roald Dahl.

Marleen Jellema


Leerkracht groep 3/4b Talenten: creatieve maker, positivo, bezige bij en sterkte architect. Favoriete kinderboek: De Stip.

Meta Mak

Leerkracht groep 5/6A

 

Lievelingsboek: Ik kreeg rond mijn 10e van mijn vader het boek Hasse Simonsdochter van Thea Beckman. Ik was meteen verkocht en heb het super vaak gelezen. Elke keer als ik het las weer waande ik mij in die wereld, hoorde ik niets meer van wat er om mij heen gebeurde en huilde ik op het einde....Ben ook altijd blijven lezen en dit is nog steeds een van mijn grootste hobbies!

Iets waar ik de laatste tijd steeds meer achterkom, is dat mensen mij snel vertrouwen en zien als een vertrouweling. Een super fijn idee, en zeker iets dat ik zie als talent. Vertrouweling is ook 1 van de talenten uit de toolbox van Luk deWulf en deze kaart is door meerdere collega’s aan mij gegeven. Ook positivo kwam laatst naar voren, het leven is een feestje!


Monique Maarleveld

Remedial Teacher

Talent: creativiteit, planner, doorzetter.

Favoriete boek: Alleen op de wereld van Hector Malot. Ik kreeg dit boek als kind, met prachtige platen en mijn vader las hem vaak aan mij voor. Mooie herinnering aan dit verhaal over vriendschap, verlies, kracht en liefde. Alle genres zitten erin!Neeltje van der Knaap

Leerkrachtondersteuner

 
Favoriete kinderboek: De avonturen van de dappere Ridster van Janneke Schotveld. Over onrecht en (grote en kleine) problemen die nodig opgelost moeten worden, en wel door een stoere en dappere meid - in ridderkostuum met zwaard en op de fiets - maar die eigenlijk ook heel gewoon is. Vol humor en diversiteit. 


Nienke Schraa

Leerkracht groep 1/2A

Talent: Trouwe vriend, doorzetter, ideeënfontein
Favoriete kinderboek: Winnie the PoohPatty Schroder-Boon


Leerkracht 9A en 5/6A


Talenten:

Nieuwfreak Ik houd van nieuwe dingen. Ik heb een sterke drive om bij te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Als ik iets nieuws kan starten, krijg ik bijzonder veel energie en ontwikkel ik een zeer hoog leervermogen. Maar zodra het nieuwe eraf is, voel ik mijn energie en aandacht afzwakken: voor mij is dat het signaal om iets nieuws te doen.

Positivo ‘Als het dak naar beneden komt, zien we tenminste de blauwe lucht!’ Hoe uitzichtloos de situatie ook is, ik zie altijd positieve kanten en mogelijkheden. Voor mij is het glas altijd halfvol en met mijn aanstekelijk enthousiasme geef ik mensen energie om door te gaan. Ik probeer spanningen weg te werken door humor.

Ideeënfontein Ik ben goed in het verbinden van dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Wat ik bedenk is niet altijd nieuw, ik combineer vooral bestaande ideeën tot iets nieuws. Tijdens brainstormsessies voel ik een eindeloze stroom van ideeën.


Favoriete kinderboek:

Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. Dit boek heb ik gelezen toen ik 12 jaar oud was in de eerste klas van de middelbare school. Door dit boek ben ik van lezen gaan houden! Ik weet nog dat ik mezelf helemaal kon verliezen in het verhaal van de zestienjarige Dolf die terugreist in de tijd en in een middeleeuws avontuur terecht komt. Ronald Koning

Vakleerkracht lichamelijke opvoeding

Talent: bewuste beweger, ontrafelaar, planmaker
Favoriete kinderboek: Achtste groepers huilen niet en de kippenvelboeken. Ik was vroeger geen groot fan van lezen, maar toch pakte ik met enige regelmaat een boek uit de kippenvelserie erbij. Daarnaast kan ik me nog goed herinneren dat mijn juf in de bovenbouw het boek Achtste groepers huilen niet voorlas in de klas. Dit boek heeft veel indruk op me gemaakt. We zaten met een brok in onze keel te luisteren.


Sytske van der Kroon

Leerkracht groep 5/6b

Talent: Mijn grootste talent is dat ik gemakkelijk tot creatieve oplossingen of ideeën kan komen.

Favoriete kinderboek:Hart van inkt van Cornelia Funke, omdat het ontzettend spannend is en heel erg origineel.

 

Valerie Huinck

Intern begeleider

Talent: Bezige bij

Favoriete kinderboek: Morgen mag ik in het diepe van Carry Slee